cserko suli nev

Tudnivalók

A beiratkozással kapcsolatos tudnivalók

A beiratkozás időpontja a 2018-2019-es tanévben:

2019. április 11. (csütörtök) 8.00 - 19.00 óra között 

2019. április 12. (péntek) 8.00 - 19.00 óra között 

A Beiratkozáshoz szükséges:

beiratkozas

 

Online is intézhető az általános iskolai beiratkozás     

A szülők 2019 áprilisában már választhatják a gyermek általános iskolai beiratkozásakor az online ügyintézés lehetőségét, amelynek során az adatokat a KRÉTA rendszer felületén vagy a https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldalon történő regisztráció után otthonról is kitölthetik.

Az online jelentkezést követően a beiratkozás napján- 2019. 04.11 és 04.12.- személyes megjelenés az intézményben kötelező, de már csak a szükséges nyilatkozatok mellett a gyermek személyi igazolványát, lakcím kártyáját és TAJ- kártyáját, valamint az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget igazoló tanúsítványt kell bemutatni, ami sokkal gyorsabbá teszi az adminisztrációt. 

A Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI) e-ügyintézési felület 2019. április 12. 12 óráig használható.

Elektronikus beiratkozás lépései:

1.     https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldal megnyitása

2.     BEIRATKOZÁS menüpont kiválasztása

3.     Beiratkozás általános iskolába – BÁI menüpont megnyitása

4. a) Ha a szülőnek már van állami fenntartású általános iskolai intézményben tanuló gyermeke, akkor a gondviselői jogosultsághoz tartozó felhasználó névvel és jelszóval be tud      lépni a KRÉTA rendszerbe és ott kezdeményezheti az elektronikus úton történő beiratkozást. 

     b) Ha a szülőnek nincs hozzáférése a KRÉTA rendszerhez, a Bejelentkezés után megjelenő ablak bal alsó sarkában kék színnel jelölt: Új ideiglenes felhasználó feliratra kattintva juthat el a Regisztrációs felületre, ahol a név, e-mail cím, felhasználónév és a jelszó kétszeri megadásával ideiglenes felhasználói jogosultságot kap, A sikeres regisztrációt követően a rendszer visszairányítja a felhasználót a bejelentkezéshez. A felhasználónevet és jelszót be kell írni, viszont az intézményt nem szabad kiválasztani, mivel nem KRÉTA azonosítóval történik a belépés. Ezután már elvégezhető az elektronikus úton történő beiratkozás.

A közeljövőben elektronikussá válik további számos, általános és középiskolai tanulmányi ügy kezelése is, amelyek így személyes jelenlét nélkül bárhol, bármikor elérhetővé válnak, megkönnyítve a szülők és az iskola közötti kapcsolattartást.

Tájékoztató szórólap elérhető az alábbi linken:

http://kk.gov.hu/download/a/cd/52000/KAFFEE%20projekt%20t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3%20kiadv%C3%A1ny.pdf


Hirdetmény

Felvételi körzethatárok

Szakszolgálat

 

Iskolánkban a kötelezően választható hit- és erkölcstan oktatást folytató egyházak tájékoztatóit innen lehet letölteni:

Buddhista szemléletű erkölcstan

Buddhista erkölcstan mintatanterv

 

Tovább a kategóriában: